MUG_7017_resize-800

Bila je to moja prva….

evo ukratkim crtama, nekoliko reči o dogođaju koji ću pamtiti…

Desilo se 26/05/2018. u mom rodnom selu Kisaču, moja prva samostalna izložba fotografija ”Na putu sudbine” koju sam sastavio od 31 crno bele fotografije formata 60×40 cm u ramovima 100x70cm u galeriji ”SND” Slovačkog narodnog doma.

Već nešto posle 18h počeli su pristizati gosti… prvi su oni iz Banata… koliko sam zapazio.. pa Sremci.. pa Bačvani…   pa eto i Beograđana… auuu al’ eto mi i dragog gosta iz Slavonske Požega… počelo kako treba… okupljanje dragih i mojih poznatih prijatelja.

Malo smo kasnili sa otvaranjem… čekali smo doajena jugoslovenske i srpske fotografije Tomislava Peterneka, koji nije libio da direktno iz Pariza, odakle je sleteo u 17:50 da ne ide kući da odmara.. već nastavi u malo selo Kisač… da fotografskom svetu opet pokaže da on još uvek traje.

Okupilo se blizu 200 ljudi, otvarenje je proteklo na visokom nivou, emotivni i životni govori bez pripremljenog teksta, mojih Darka Dozeta, Dragana Baboviča, Miše Madackog i Tomislava Peterneka su prisutni zdušno saslušali i nagradili dugotrajnim aplauzom. Na kraju sam se ja svima zahvalio… i zamolio da daju svoj  sud … da li sam na pravom putu.

Posle tog zvaničnog čina… opuštanje uz ”đakonije” iz ”galerije”.. pa na kraju extra druženje u posebnom prostoru, gde je do izražaja došao slovački specijalitet – kisački kulen.

Druženje je trajalo do iza ponoći.

Naravno, žao mi je što neki moji dragi prijatelji nisu mogli doći, jer su bili sprečeni… ali ne brinite, spominjali smo Vas…

jer… ljudi smo.. i vidimo se vrlo uskoro !!!

evo i teksta o izložbi objavljenom posle izložbe na portalu infonet Vojvodina:

http://www.infonet-vojvodina.rs/vesti/fotograf-jan-valo-prva-samostalna-izlozba-na-putu-sudbine/

Jan