DSC04718-800

Foto safari Dobra i loša zemlja 2018 – Bor

U sklopu implementacije CSConnect projekta a povodom Ekoloških dana Bora, UG “Village” i Foto klub “Balkan internacional”  u suorganizaciji sa Društvom mladih istraživača, UG “Eko baština” i Foto klubom “202” iz Zaječara su od 25-29. maja 2018 organizovali treći međunarodni foto safari pod nazivom “Dobra i loša zemlja 2018”. Preko 30 eminentnih umetničkih fotografa iz Slovenije, Makedonije, Poljske, Švajcarske, Velike Britanije i Srbije je snimalo na najatraktivnijim lokacijama Bora i okoline (Lazarev kanjon, Lazareva pećina, bačije na Vajali, površinski kopovi Bora i Majdanpeka, crveno jezero, Golubac, ćumurane u Klokočevcu, Borska reka) da bi ovekovečiti naše prirodne lepote ali i destruktivne posledice ljudskog delovanja na prirodu.

Pomoć u realizaciji  Foto safarija pružili su Foto klub „Srbija Foto” iz Beograda, Timočki klub iz Knjaževca, Timočki omladinski centar iz Zaječara, DOO Rakita Bor, Rudnik bakra Bor, Rudnik bakra Majdanpek, Narodni muzej „Zaječar”, JP Srbija šume OJ Boljevac.

Posebno se zahvaljujemo Foto društvu Jesenice koji su već drugu uzastopnu godinu sa nama sa posebnim zaduženjima za pravljenje prijatne atmosfere tokom druženja.

Umetničke fotografije sa foto safarija biće prezentovane na izložbama u Srbiji (Bor, Zaječar i Knjaževac), Sloveniji (Ljubljana) i Makedoniji (Štip) kao i putem elektronskih i štampanih kataloga i u emisijama  TV Bor i TV Paracin.