Fashion3S

Elsa Okazaki

Elsa Okazaki, kontraverzna  Austrijska umetnica, francusko-japanskog porekla. Ona je višestruko nagrađivana, a godine 2016. predtavljena je u VIP selekciji Paris Photo festivala. Prvi put se predstavlja u Srbiji izložbom “Selected”, za ovaj se naziv odlučila jer na izložbi predstavlja odabrane radove iz njenih različitih kolekcija.

Na Elsinim portretima uočićete svetski poznata lica kao što su Marina Abramovich, Yoko Ono, Tim Burton, Will Ferrel, Andrew Butler, Russel Brand i mnoga druga. „Uvek pokušavam da napravim prijatnu atmosferu. Jako je bitno da osoba prepozna sebe na fotografiji“, ističe Elsa. Ono što ih čini posebnim, osim umetničkog momenta, naravno, jeste upravo ta njena težnja da uhvati „pravu ličnost“ modela koju će i on/a sam/a prepoznati kao svoju. 
Tribina “Profesori okruglog stola” prethodi izložbi fotografija sa početkom od 17 časova, takođe u galeriji Go Vračar.
 
Na tribini će govoriti Ken Kobre, profesor sa državnog univerziteta u San Francisku, autor najprodavanije knjige na svetu u domenu foto-žurnalizma. Takođe, govornici na tribini su i ugledni profesori Beopgradskog univerziteta: dr Milan Radovanović, Branimir Karanović i Danka Ninković.