0001

Ерол Чолаковић Шехић – Лет изнад романијског гнијезда, Соколац – Дејтон!?

Самостална изложба фотографија Ерола Чолаковића Шехића, под називом Лет изнад романијског гнијезда, Соколац – Дејтон!? отворена је 7. септембра 2016. године у београдској галерији Барцелона концепт. Аутор се представио београдској публици са 7 црно белих  фотографија већег формата.

Ерол Чолаковић Шехић (Сарајево 1956), студирао на Правном факултету у Сарајеву. Дипломирао на Академији за казалиште, филм и ТВ у Загребу. Усавршавао се на ББС, Краљевској Арт Академији, Пиневуд студију и Лондонском филм фестивалу.

Члан је Фото савеза Босне и Херцеговине, Удружења филмских радника БиХ и Удружења ликовних уметника примењене уметности БиХ.

Радио је као професор у више школа у Барцелони. Идејни је творац и оснивач Европског филмског центра у Барцелони где је радио као професор, директор и извршни продуцент.

Добитник је више националних и међународних награда и признања: Барцелона, Женева, Рим, Никозија, Оберхаузен, Нови Сад, Београд, Крагујевац, Загреб, Ријека, Осијек, Дубровник, Скопје и Сарајево.

Двадесетак година, уназад, живео је у Београду, Барцелони, Бриселу и Сарајеву. Тренутно живи у Женеви.

Самостално је излагао двадесетак пута, у више земаља.

Божидар Витас, КМФ ФСС; АФИАП