Plakat najave zaVukica Mikaca Moj NS

SVETLOST SCENE BEZ MASKE

Ako  fotograf  u pozorišnom mraku  ne razaznaje valere, od sivog do muklo crnog , treba da promeni profesiju.  Moraš biti medju tim ljudima u njihovom svakodnevnom ambijentu, pa razumeti kad ta svetlost najbolje zaiskri na njihovim licima, u očima. Kad se to pojavljuje trenutak duše.  Tako i razumem Vukičine  fotografije – poruke! (Goran Malić).

Jedna od najpoznatijih i najpriznatijih pozorišnih fotografa u Srbiji, Vukica Mikača gostuje u Fotografskom klubu Vojvodina.

Više deceniski rad u fotografisanju naših najpoznatijih glumaca na sceni i iza nje i  svoj umetnički rad će predstaviti naša gošća u klubu. Mnoge su fotografije Vukice Mikače već pri prvom izlaganju postale ikonički pamtljive, da nam se pri spomenu nekoga velikog barda scene, prvo iz sećanja javlja  njegov lik, onakav kakvog ga znamo sa Mikačinih fotografija, i kako ga je ona u datom vremenu i karakteru lika zabeležila. Bilo na sceni bilo izvan nje.

Gostovanje Vukice Mikače je u utorak 23.04.2019. godine u 20 časova i za Vaše prisustvo je neophodno da se prijavite na email: fotografski.klub.vojvodina@gmail.com zbog ograničenog broja mesta za posetioce.

 

Tekst: U.M.