019 Otvaranje  izlozbe Gordan Pomorisac  Ljiljana Subotic i Voislav Vasic

Гордан Поморишац и његове ПТИЦЕ

Под називом Сасвим обичне птице, Гордан Поморишац, мајстор фотографије ФСС, представио се београдској јавности самосталном изложбом у галерији Студентског културног центра у Београду. Поставку је сачињавало 36 фотографија, рађених у боји, насталих у периоду од 2007. године. Од тренутка када је, одласком у пензију, добио нешто више слободног времна.

Пред многобројним посетиоцима, 9. новембра 2018. године, о аутору и његовим радовима говорили су Љиљана Суботић, кустос Центра, др Воислав Васић, орнитолог, док је аутор бираним речима поздравио присутне и захвалио им се на присутности..

Гордан Поморишац, рођен 1943. године у Београду, где и данас живи. До сада је самостално приредио 8 изложби фотографија и шест изложби-пројекција дијапозитива. На колективним изложбама у земљи и иностранству излагао је 614 пута. За изложене радове награђиван је 118 пута од чега 21 пут првом наградом.

Фотографије су му репродуковане у каталозима изложби, новинама, часописима и књигама. Више фотографија му се налазе у јавним и приватним збиркама у Србији, Македонији, БиХ, Италији, Холандији, Француској, Великој Британији и САД.

Божидар Витас, КМФ ФСС; АФИАП