DSC_0133-800

Иваново у фокусу

Једанаести салон уметничке фотографије „Иваново у фокусу 2018“, свечано је отворен, под покровитељством Фото савеза Србије, 15. августа 2018. године, у Дому културе „Жарко Зрењанин“ у Иванову. Многобројне посетиоце поздравили су Његова екселенција Радко Влајков, амбасадор Бугарске у Србији и Саша Павлов, градоначелник Панчева. Изложбу је отворио Драгослав Мирковић, мајстор фотогрфафије ФСС, председник жирија за слободну тему изложбе, који је и присутним добитницима уручио награде.

Селектор радова приспелих у теми Иваново био је Имре Сабо, мајстор фотографије ФСС.

Представник ФСС, делегат на овој изложби био је Здравко Симијоновић.

Награде за изложене радове на овом салону у теми Иваново у фокусу добили су: Ивана Тодоровић, Прва награда, за рад Dansing rope; Иван Стојановић, Друга награда, за рад Дечак из Иванова; Јан Вало, Трећа награда, за рад Иза. Похвале су добили: Петра Балабан, за рад Чувар традиције; Снежана Лерн, за рад У мислима 2; Татјана Блешић, за рад Чекање и Ранко Ђуровић, за рад Домаћице.

У слободној теми награђении су: Катарина Косановић (СРБ), Прва награда за колекцију; Весна Мамула (СРБ), Друга награда за колекцију и Мирсад Мујановић (БиХ), Трећа награда за колекцију.

Јан Вало, Прва награда, за рад Столица; Рибокаите Норманте (Лит), Драга награда за рад In da Haus; Анте Јаша, Трећа награда, за рад У пролазу. Похвале су добили: Ђани Бардоти (СРБ), за рад Сањала је да не касни; Жељко Ђурић (СРБ), за рад Сплав код Микице; Милена Миленковић (СРБ), за рад Мила о1; Раденко радовановић (СРБ), за рад Музичар и Имре Сабо (СРБ), за рад Свера.

Према Правилнику о изложбама ФСС, обе изложбе имају Први ранг.

Божидар Витас, КМФ ФСС; АФИАП