Home / Самосталне изложбе / Sofija Modošanov: OBODI
obodi

Sofija Modošanov: OBODI

Postovani,
Sofija Modošanov i galerija Бартcелона sa zadovoljstvom vas pozivaju na predstavljanje izlozbu ‘Obodi’, koja ce biti otvorena u ponedeljak 9. oktobar 2017. u 19 casova. Izlozba ce trajati do 21. oktobar.

Sofija Modošanov and Бартcелона gallery invite you with a pleasure to the  photography exhibition ‘Obodi’, on Monday the 9th of October at 19h. The exhibition will be opened until October the 21st..

Fotografije mlade umetnice Sofije Modošanov nastale su tokom njenog putovanja po istočnoj i zapadnoj obali Sjedinjenih Američkih Država. Lišene ljudskog  prisustva, gotovo da naginju minimalizmu, a i nadrealizmu. I na jednoj i na drugoj obali Sofija fotografiše slične motive: ptice na žicama i uličnim lampama, nebo, ritam i linije okeana, talasa i peščanih obala, biljke. Toliko jednostavne, na prvi pogled veoma slične, a opet toliko različite, ujedno kompleksne, baš kao i sama priroda fotografskog medija. U praznim predelima, mestima, makro motivima, linijama i formama i uz pomoć fotografije Sofija istražuje dualizam sopstvene prirode. Njeni obodi balansiraju između nemira i radosti, prividnog gotovo opuštajućeg  sklada iz koje se promanja haos, samoća,  sloboda, ali i melahnolija. Iako ne primaran taj dualizam se primećuje i u tehničkim karakteristikama samih radova: jedan deo njih je urađen u crno-beloj tehnici, a drugi u koloru.  Konačno i samom njihovom prezentacijom u formi diptiha.

Jelena Matić

Pozdrav i hvala,

Thanks and best regards,

David Pujado

t. +381 638 006 371
t. +34 605 777 211
w. www.bartcelona.net
f. @bartcelonakoncept