unnamed

Izabran glavni selektor 10. izdanja natječaja Rovinj Photodays

Dragi prijatelji fotografije,

ovim putem želimo Vas obavjestiti da će natječaj Rovinj Photodays 2017 žirirati profesorWillie Osterman!

unnamed (1) Willie Osterman je profesor i voditelj odjela Fine Art Photography na Rochester Institute of Technology u New Yorku gdje trenutno predaje, provodi istraživanja i aktivno se bavi umjetnošću. Diplomu preddiplomskog studija u fotografiji primio je sa sveučilišta Ohio, dok je magistarsku diplomu primijenjenih umjetnosti iz vizualnog dizajna i fotografije stekao na sveučilištu Oregon, gdje su mu ponuđene dvije nastavničke stipendije.Nakon diplome, dvije je godine radio kao docent na sveučilištu Oregon. Njegovo profesorsko iskustvo uključuje Ansel Adams Workshops u nacionalnom parku Yosemite i putujuće radionice u 12 saveznih država SADa, kao i u Italiji, Francuskoj, Austriji i Hrvatskoj. Kao bivši kustos za fotografiju Muzeja umjetnosti na Sveučilištu Oregon, primio je dvije stipendije od Nacionalne zaklade za umjetnost. Radio je i kao fotograf za Eastman Kodak Company. Tijekom studijskog dopusta za 2009./10. godinu dodijeljena mu je nagrada Fulbright Scholars za nastavnički položaj i razvoj magistarskog programa na Akademiji dramskih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu.

Ostermanov rad nalazi se u mnogobrojnim kolekcijama, uključujući: Muzej suvremene fotografije u Chicagu; Muzej umjetnosti Sveučilišta New Mexico u Albuquerqueu; Muzej George Eastman u New Orleansu; Muzej umjetnosti u Portlandu, Muzej umjetnosti u Eugeneu, Oregon; Lotus Collection u Salzburgu, Austrija; Muzejsuvremene umjetnosti u Milanu, Italija; Fotografski arhiv Alinar u Firenzi, Italija i Muzej grada Zagreba.

Podsjetimo da je natječaj „International Competition of Contemporary Photography – 10th RovinjPhotodays 2017“ u tijeku i traje do 31. 01. 2017.

PRIJAVI SE !

Tradicionalno se očekuje preko deset tisuća radova u ukupno sedam natjecateljskih kategorija: Arhitektura, Pejzaž, Portret, Tijelo, Moda, Dokumentarna fotografija i Umjetnički koncept.Sredinom veljače slijedi prvi krug žiriranja u kojem nacionalni selektori biraju po pet nominiranih autora iz svoje zemlje u svakoj kategoriji zasebno. U drugom krugu glavni selektor, Willie Osterman, odabrat će finaliste i pobjednike 10. izdanja festivala Rovinj Photodays. Troje najuspješnijih autora iz svake kategorije bit će predstavljeno u sklopu velike putujuće izložbe, kataloga, službene web stranice, medijskih objava i svih promotivnih materijala festivala.

Imena finalista bit će objavljena na službenoj Web stranici te putem medija.

Willie Osterman osobno će otvoriti veliku završnu izložbu finalista, prvog dana festivala u Rovinju, 5.5.2017. Na svečanoj dodjeli nagrada 6.5. objavit će sveukupnog pobjednika Festivala – dobitnika Grand Prix-a. Dobitnik će time zasebno osvojiti i samostalnu izložbu s pripadajućom pratećom publikacijom na danima Photodaysa u Muzeju za umjetnost i obrt (Zagreb) u jesenjem terminu.
S poštovanjem,

Photodays Team
e-mail: info@photodays-rovinj.com
www: www.photodays-rovinj.com
Zanonova 1 | 51000 Rijeka
tel. +385 51 30 11 82
fax. +395 51 32 20 37